7 ago 2011

10 km La Pobla de Massaluca i Travessia dels Alfacs

Hola a tots! Aquest cap de setmana els germans Marzà han competit en dues competicions, una dissabte i l'altra diumenge.

Dissabte la intenció era fer un rodatge ràpid sense fatigar molt el cos, ja que el dia seguent s'havia de fer la travessia de 7700m i mai haviem fet res de natació tan llarg.
A les 19.30 es dona el tret de sortida a la que seria una de les curses del Running Series. La sortida no va ser forta, ja que cap dels corredors va passar per sota de 3'/km, cosa havitual en aquet típus de curses. Al pas pel 2n km el cap de cursa estava format per 6 corredors entre ela quals estaven Pau i Dídac, Ferran de Torres, Xavi Royo o Xavi Nadal. A partir del km 2 el circuit es va anar endurint, amb fortes pujades prolongades i un trenca cames bastant considerable. Degut a la duresa del circuit, la forta calor i l'elevada temperatura de l'esfalt, el grup es va anar reduint. A l'altura del km 4 es va pujar una mica la intensitat, i va ser on Dídac va sedir uns metres. Mentrestant el circuit s'anava endurint, l'aire bufava i la calor apretava. Al pas pel km 5 el cap de cursa el formaven Pau, Ferran, Xavi i un altre atleta, amb un marge d'uns 30'' sobre el grup de Dídac i Xavi Nadal.
Va ser al km 6, quan en una baixada Pau es va quedar uns metres, ja que les baixades no se li donen bé a Pau (es frena). Tot i així anava mantenint els 20'' 30'' que li van treure a la baixada. Al arribar al pla, Pau va anar recuperant terreny i va passar al 3r, el qual s'havia despenjat una mica. Mentrestant Dídac anava fent la seva cursa controlant el ritme per darrera.
Al km 7 Pau va intentar aproximar-se i tornar a entrar al grup de davant, pero aquests van apretar. Va ser llavors quan a Pau li van venir els dubtes; intentar atrapar-los o mantenir el 3r lloc i reservar-se per l'endemà. Al final, va optar per la segona opció entrant a meta poc a poc perdent bastant temps als últims km però sempre pensant en la cursa de l'endemà. Al final Pau 3r de la General i Dídac 7è i 1er Junior.

Diumenge al matí es donava el tret de sortida a la 33a Travessia dels Alfacs, a St Carles de la Ràpita. Aquest any hi ha hagut rècord d'inscrits, la majoria nadadors del Tàrraco, Benicarló, Cornellà, i Balaguer. Es dona el tret de sortida, 7700 metres per davant i tot una incògnita i repte per als germans Marzà.
Dídac agafa un ritme més fort, sabent en tot moment que pot petar al km 3, 4, 6 .... mentre que Pau agafa un ritme més còmode reservant-se per acabar en condicions. Al km 2 Dídac aconsegueix atrapar al grup de davant, grup que no deixarà fins al final. Mentrestant Pau aconsegueix agafar un grupet de 3 nadadors un parell de km, fins que el grup s'ha trencat ja que uns han seguit cap a la dreta i els altres cap a l'esquerra. A 300 metres per al final el grup de Dídac, on també anava Jordi Corominas entre d'altres, s'han jugat les primeres places al sprint. Dídac al final ha entrat 4t a escasos segons del primer classificat. Pau al km 5 aproximadament ha canviat de ritme i ha deixat el seu grupet, fent uns últims 2500 metres forts i entrant en 6à possició senior.
La travessia ha sigut una experiència molt bona per a tots dos, ja que és la primera que feien i no la última.
Dídac es consolida com a nedador batent-se en gent actuals campions d'espanya o amb màrques impressionants. Com diu ell: Així demostro que no cal nadar 8000 metres al dia, en 3000-3500 n'hi ha prou!